Κρασιά

Πυρόραγο

Οίνος Ερυθρός Ξηρός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Ηράκλειο

Ποικιλίες: Κοτσιφάλι, Syrah & Cabernet Sauvignon

Περιοχή: Χουδέτσι και Βαθύπετρο Ηρακλείου

Terroir: Υψόμετρο από 350-500 m, ξηρικοί επικλινείς αμπελώνες, αργιλοασβεστώδη & γρανιτικά εδάφη με καλή ικανότητα συγκράτησης νερού, διαμόρφωση κλαδέματος Royat, στρεμματικές αποδόσεις 600-700 Kg/στρέμμα. Ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο επικρατούν βοριάδες δημιουργώντας δροσερό περιβάλλον.

Οινοποίηση: Οίνος παλαίωσης από αμπελοτεμάχια μικρής στρεμματικής απόδοσης. Ένα κρασί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών που ωρίμασε για 18 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια Allier και Nevers των 300 λίτρων και επιδέχεται παλαίωση για άλλα τουλάχιστον 7-10 χρόνια.

Ονοματολογία: Το όνομα του προέρχεται από το βαθυκόκκινο “πύρινο” χρώμα των ποικιλιών του σταφυλιού από τις οποίες παράγεται.

Προσωπικότητα: Χαρακτηρίζεται από βαθύ πορφυρό χρώμα. Πολύπλοκος και ντελικάτος αρωματικός χαρακτήρας με έμφαση στα αρώματα φρέσκων και αποξηραμένων κόκκινων φρούτων σε φόντο μπαχαρικών, καπνού και δέρματος. Η γεύση του στιβαρή, πληθωρική και συμπυκνωμένη.