Κρασιά

Παλιά Βαρέλια

Φυσικός Γλυκύς Παλαιωμένος Οίνος, 1999

Ποικιλίες: Κοτσιφάλι

Περιοχή: Αρχάνες, Αγίες Παρασκιές και Στείρωνας  Ηρακλείου.

Terroir: Υψόμετρο από 450m ως 550m χαμηλής στρεμματικής απόδοσης, αμπελώνες 25-30 ετών.

Οινοποίηση: Αφού γίνει προσεκτική επιλογή των σταφυλιών, τα σταφύλια λιάζονται για 4-6 ημέρες και στην συνέχεια οινοποιούνται σε θερμοκρασίες 14-18.5ο C με επιλεγμένα στελέχη ζυμών, που αναδεικνύουν τα μοναδικά αρώματα της ποικιλίας. Όταν η σχέση σακχάρου και αλκοόλης φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, διακόπτεται η αλκοολική ζύμωση με ψύξη.

Το κρασί ωριμάζει με τις λεπτές του λάσπες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 14 χρονια !

Προσωπικότητα: Σκούρο, κεραμιδί χρώμα αποτέλεσμα της βαθιάς παλαίωσης, έντονα γλυκά αρώματα αποξηραμένων φρούτων, σταφίδας και μελιού με πληθωρική επίγευση.