Κρασιά

Μαύρη Πέτρα

Red Dry Wine

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Ηράκλειο

Ποικιλίες: Κοτσιφάλι, Cabernet Sauvignon

Περιοχή: Χουδέτσι και Σκαλάνι Ηρακλείου.

Terroir: Υψόμετρο από 400 m, ξηρικοί επικλινείς αμπελώνες, αργιλοασβεστώδη εδάφη, διαμόρφωση κλαδέματος Royat. Την καλοκαιρινή περίοδο επικρατούν βοριάδες δημιουργώντας δροσερό περιβάλλον.

Οινοποίηση: Οι ποικιλίες οινοποιούνται ξεχωριστά σε θερμοκρασίες 18-22ο C, αφού έχει προηγηθεί εκχύλιση για 6-8 ημέρες.

Προσωπικότητα: Βαθύ κόκκινο χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες. Αρώματα κόκκινων φρούτων (βατόμουρο, κεράσι) και χαρακτηριστικά μπαχαρικών στη μύτη. Στην γεύση γεμάτο και μαλακό, με ζωηρή οξύτητα.