Κρασιά

Μανδηλάρι

Οίνος Ερυθρός Ξηρός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Ηράκλειο

Ποικιλίες: Μανδηλάρι

Περιοχή: Κουνάβοι, αμπελοτόπια Λαγκάδας, Ηράκλειο

Terroir: Υψόμετρο περίπου 450 m, αργιλοασβεστώδη εδάφη, διαμόρφωση πρέμνων κυπελλοειδής, στρεμματικές αποδόσεις 900 kg/στρέμμα. Οι αμπελώνες είναι 15-20 ετών και δίνουν κρασιά με στιβαρές ταννίνες δομή, ισορροπημένο χαρακτήρα και ζωηρή οξύτητα. Οι νοτιότεροι ορεινοί όγκοι και οι καλοκαιρινοί βόρειοι άνεμοι δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για την ομαλή ωρίμανση των σταφυλιών.

Οινοποίηση: Παραμονή της σταφυλομάζας για 24 ώρες σε θερμοκρασία 14° C, προκειμένου να εκχυλιστούν τα πρωτογενή αρώματα του σταφυλιού και συνέχιση της εκχύλισης για 8 ημέρες με ταυτόχρονη έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης η οποία διαρκεί 12 ημέρες περίπου ενώ η θερμοκρασία αυξάνεται σταδιακά από τους 17° C στους 23° C. Ωρίμανση σε ανοξείδωτη δεξαμενή για τουλάχιστον 3 μήνες.

Προσωπικότητα: Το χρώμα του είναι βαθύ πορφυρό με ιώδεις ανταύγειες. Έχει έντονο άρωμα δαμάσκηνου και βατόμουρου σε φόντο μπαχαρικών. Στο στόμα είναι καλοδομημένο, με στιβαρές ταννίνες και με μακρά επίγευση.