Κρασιά

Κοτσιφάλι

Οίνος Ερυθρός Ξηρός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Ηράκλειο

Ποικιλίες: Κοτσιφάλι

Περιοχή: Ευρύτερη περιοχή Αρχανών και Πεζών, Ηράκλειο

Terroir: Υψόμετρο 350- 400 m, επικλινείς αμπελώνες, αργιλοασβεστώδη εδάφη, διαμόρφωση κλαδέματος γραμμικό, αμπελώνες 8-15 ετών καλλιεργούμενοι με παραδοσιακές τεχνικές. Ήπιοι χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια.

Οινοποίηση: Κλασική ερυθρή οινοποίηση. Η παραμονή με τα στέμφυλα (εκχύλιση) διαρκεί 7-8 ημέρες. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες 18-24ο C. Ωρίμανση σε δεξαμενή για 2-3 μήνες.

Προσωπικότητα: Λαμπερό ρουμπινί χρώμα. Δροσερά αρώματα κόκκινων φρούτων. Γεμάτη, καλοδομημένη γεύση.