Κρασιά

Αντάμα

Οίνος Ερυθρός Ξηρός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Ηράκλειο – Βιολογικό Προϊόν

Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon & Κοτσιφάλι

Περιοχή: Γεννιαvά (Cabernet Sauvignon) και Αρχάνες (Κοτσιφάλι)

Terroir: Υψόμετρο 450-500 m, ξηρικοί επικλινείς αμπελώνες, αργιλοασβεστώδη εδάφη χαμηλής γονιμότητας, διαμόρφωση κλαδέματος γραμμικό, στρεμματικές αποδόσεις 700-800Kg/στρέμμα. Aμπελώνες άνω των 10 ετών, που δίνουν οίνο με στρογγυλό σώμα. Ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο επικρατούν βοριάδες δημιουργώντας δροσερό περιβάλλον.

Οινοποίηση: Εκχύλιση σε γαλλικούς δρύινους οινοποιητές για 8-10 ημέρες, ωρίμανση για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225lt, εμφιάλωση αμέσως μετά, ώστε να αναδειχθεί το φρούτο του το οποίο εξελίσσεται με την παλαίωση στη φιάλη.

Ονοματολογία: Μια παραδοσιακή ελληνική ποικιλία και μία διεθνής μπορούν να σμίξουν και να πορευτούν «Αντάμα» με στόχο την αρμονία και την πολύχρονη εξέλιξη.

Προσωπικότητα: Βαθύ κόκκινο χρώμα με πορφυρές αντανακλάσεις. Nτελικάτο κόκκινο φρούτο καθώς και νότες από δέρμα και γλυκόριζα. Στη γεύση σμιλευμένες ταννίνες, νόστιμη οξύτητα και πολύ ευχάριστη επίγευση.