Ιστορικό

Η Mediterra Winery (Creta Olympias S.A.), ιδρύθηκε το 1973 στον οικισμό Κουνάβοι του δήμου Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου Κρήτης. Κύρια δραστηριότητα της είναι η παραγωγή εμφιαλωμένων κρασιών υψηλής ποιότητας από γηγενείς και ξένες ποικιλίες.

Στις αρχές του 2005 ολοκληρώνεται η εξαγορά της Mediterra Winery από τον όμιλο ΔΕΜΚΟ του κου. Δ. Κοντομηνά. Με την αλλαγή αυτή, η Mediterra Winery αλλάζει σελίδα, εισερχόμενη σε μια φάση δυναμικής αναδιοργάνωσης που σκοπό έχει να την κατατάξει ανάμεσα στις πιο σημαντικές οινικές δυνάμεις της χώρας.

Το 2008, ολοκληρώνεται ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο, ύψους 2,5 εκ  και αφορά την αύξηση της  παραγωγικής δυνατότητας του οινοποιείου με την  αγορά νέων δεξαμενών, οινοποιητών & μηχανολογικού εξοπλισμού, τoν εκσυγχρονισμό του  εμφιαλωτηρίου/χημείου, την βελτίωση κτιριακών υποδομών & μηχανολογικού εξοπλισμού, την δημιουργία νέας κάβας δυναμικότητας 400 βαρελιών, την δημιουργία χώρου υποδοχής των επισκεπτών που περιλαμβάνει, εκθετήριο προϊόντων, αίθουσα γευσιγνωσίας & συνεδριακό χώρο και τέλος παρεμβάσεις για την διαμόρφωση & την ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου.

Σήμερα, η Mediterra Winery κατέχει ηγετική θέση ανάμεσα στις οινοποιητικές εταιρείες της Ελλάδας. Διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο οινοποιείο δυναμικότητας 40.000 hl στην αμπελουργική ζώνη Ονομασίας Προελεύσεως Πεζά, καθώς και οργανωμένα τμήματα πωλήσεων, εξαγωγών και marketing που απασχολούν 25 εργαζομένους με υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας.

Τα κρασιά της Mediterra Winery έχουν κερδίσει την αποδοχή του καταναλωτικού κοινού για την εκλεκτή ποιότητα και γεύση τους, ενώ αποτελούν την καλύτερη ‘value for money’ επιλογή!