Κρασιά

Τοπικός Κρητικός Ερυθρός

Οίνος Ερυθρός Ξηρός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κρήτη

Ποικιλίες: Κοτσιφάλι, Μανδηλάρι

Περιοχή: Επικλινείς αμπελώνες από ημιορεινές κοινότητες του Ν. Ηρακλείου Κρήτης

Terroir: Αμπελώνες σε λόφους έως 400 m με δροσερούς ανέμους και χαμηλή υγρασία κατά την διάρκεια της νύχτας.

Οινοποίηση: Οινοποίηση των δυο ποικιλιών χωριστά, σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες 18-22ο C μετά την προσθήκη επιλεγμένων ζυμών. Η εκχύλιση διαρκεί 6-7 ημέρες.

Προσωπικότητα: Λαμπερό ρουμπινί χρώμα. Αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων με νότες μπαχαρικών. Στρογγυλή, ισορροπημένη γεύση με μακρά επίγευση.