Κρασιά

Μυράμπελος

Ερυθρός Ξηρός Οίνος

Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Πεζά

Ποικιλίες: Κοτσιφάλι & Μανδηλάρι

Περιοχή: Αγ. Βασίλειος, Χουδέτσι, Καλλονή

Terroir: Υψόμετρο πάνω από 400 m, επικλινείς αμπελώνες, αργιλοααμμώδη εδάφη εξαιρετικής στράγγισης, διαμόρφωση κλαδέματος Royat, στρεμματικές αποδόσεις 500-900Kg/στρέμμα. Aμπελώνες 15 ετών που δίνουν οίνο με γεμάτο και πλούσιο σώμα.

Οινοποίηση: Κλασική ερυθρή οινοποίηση σε ελεγχόμενα χαμηλές θερμοκρασίες εκχύλισης μακράς διάρκειας. Ωρίμανση για 12 μήνες σε νέα γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια των 225 lt και 300 lt.

Ονοματολογία: Το όνομα του κρασιού είναι εμπνευσμένο από τα ανοιξιάτικα αρώματα της φρεσκοανθισμένης αμπέλου.

Προσωπικότητα: Λαμπερό ρουμπινί χρώμα. Τα διακριτικά αρώματα μπαχαρικών και ξηρών φρούτων, τυπικά της ποικιλίας Κοτσιφάλι, παντρεύονται αρμονικά με το άρωμα του καπνού και της βανίλιας του δρύινου βαρελιού. Στο στόμα ισορροπημένο και στρογγυλό με μεγάλης διάρκειας επίγευση.